Близо 92 млн. евро се отпускат за съвместни проекти на

...
Близо 92 млн. евро се отпускат за съвместни проекти на
Коментари Харесай

Представят възможностите за кандидатстване по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунавски регион“ 2021-2027

Близо 92 млн. евро се отпускат за взаимни планове на 14 европейски страни

Министерство на районното развиване и благоустройството, в съдействие със Съвместния секретариат на Програма за транснационално съдействие „ Дунавски район “ 2021-2027, провежда информативен ден за оповестената първа покана за планови оферти. Събитието ще се проведе на 2 ноември 2022 година, от 10:00 до 13:00 ч., в онлайн формат. Презентациите на представителите на Съвместния секретариат и въпросите към тях ще бъдат на британски език.

Желаещите да вземат присъединяване би трябвало да попълнят регистрационната форма на  най-късно до 31 октомври 2022 година Регистрацията ще бъде автоматизирано прекъсната след крайния период за регистрация. След това всяко записало се лице, ще получи потвърждение/ линк за присъединяване, посредством Webex на имейл адреса, посочен във формата за регистрация.

Целта на събитието е евентуалните сътрудници от България да бъдат осведомени за задачите и опциите за присъединяване, процеса на кандидатстване, изискванията за допустимост на плановите оферти, подбора на сътрудници, и други тематики, свързани с актуалната покана.

Поканата за планови оферти се състои от два стадия – подаване на заявление за интерес, очертаващо логиката на интервенцията на предлагането и стратегическото значение за програмата. То се подава посредством електронната система на програмата (Jems) до 17 ноември 2022 г (14:00 часа, CET). На идващия стадий се показва цялостен формуляр за кандидатстване от утвърдените на първия стадий претенденти.

Поканата е отворена за планови оферти по следните Програмни цели: „ По-конкурентоспособен и по-иновативен Дунавски район “, „ По-зелен, нисковъглероден Дунавски район “, „ По-социален Дунавски район “ и „ По-добро ръководство посредством съдействие “ (Специфична цел 4.2 „ Повишен институционален потенциал за териториално и макрорегионално ръководство “).

Партньори в плановете могат да бъдат локални, районни или национални органи, университетски организации, неправителствени организации, бизнес асоциации, предприятия и други, публично регистрирани на територията на програмата. Всеки план би трябвало да включва минимум три колегата от три разнообразни страни. Поне един сътрудник по плана би трябвало да бъде от държава-членка на Европейски Съюз.

Територията на програмата включва 14 страни, в това число 9 държави-членки на Европейския съюз: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Германия (Баден-Вюртемберг и Бавария), Унгария, Румъния, Словакия и Словения; 3 присъединяващи се страни: Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия, както и 2 прилежащи страни: Молдова и Украйна.

Общият размер на финансиране по поканата възлиза на към 91,7 млн. евро. Съфинансирането на плановите действия от Европейски Съюз по Програма „ Дунавски район “ 2021-2027 е в размер на 80%.

Министерство на районното развиване и благоустройството, в качеството си на Национален орган на програмата, ще даде национално съфинансиране от републиканския бюджет на всеки български сътрудник в размер на 15% от неговия бюджет в утвърждения план, посредством подписване на самостоятелен контракт за даване на национално съфинансиране. Останалата част (5%) от националното съфинансиране ще се поеме като личен принос на сътрудниците.

Подробна  за планови оферти е оповестена на интернет страницата на програмата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР