Близо 90 смъртни случая, свързани с времето, са регистрирани в

...
Близо 90 смъртни случая, свързани с времето, са регистрирани в
Коментари Харесай

Близо 90 загинаха след свирепи зимни бури, връхлетeли САЩ

Близо 90 смъртни случая, свързани с времето, са регистрирани в Съединени американски щати, откакто страната беше ударена от свирепи зимни стихии през миналата седмица.

Смъртните случаи включват минимум 25 в Тенеси и 16 в Орегон, където остава изключително състояние след тежки ледени стихии.

Десетки хиляди хора също остават без ток в необятни елементи на страната. Очаква се заледяването да продължи доникъде на седмицата.

Общо 89 смъртни случая, свързани с метеорологичните условия, са били регистрирани в цялата страна през миналата седмица, съгласно данни, поддържани от CBS, американският сътрудник на BBC. Въпреки че броят на смъртните случаи е максимален в Тенеси и Орегон, смъртни случаи са докладвани и в Илинойс, Пенсилвания, Мисисипи, Вашингтон, Кентъки, Уисконсин, Ню Йорк, Ню Джърси и другаде.

При един случай в Портланд, Орегон предходната сряда, трима души бяха убити от електрически ток, когато мощни ветрове предизвикаха рухване на електропровод и удари транспортното средство, в което пътуваха. Бебе, което е било в автомобила, е оживяло.

Други смъртни случаи остават в развой на следствие, в това число този на човек, умрял в злополука с пет коли в Кентъки и четири в Илинойс.

Петима души - множеството от които се допуска, че са бездомни - са умряли единствено за четири дни в Сиатъл, съгласно Асошиейтед прес. В Мисисипи времето накара чиновниците да предупредят водачите да „ карат единствено в случай че е належащо “ и „ да внимават за черен лед “ по пътищата на щата. Колежите и университетите в щата отложиха завръщането на студентите от зимната почивка заради изискванията.

Служители на Мисисипи също проверяват дали онлайн клюки за евентуален дефицит на вода, обвързван с стихия, са подтикнали жителите да съхраняват вода във ваните си. Този ход аргументи краткотраен спад на налягането на водата и сухи кранове за хиляди поданици в Джаксън, столицата на щата, която има исторически проблеми с водата.

Проблемите с водата също не престават да тормозят Тенеси, където 400 000 остават под извираща вода заради спукани тръби в региона на Мемфис - един от близо 30-те региона, които издават сходни предизвестия. Местната комунална компания там сподели, че е поправила 41 водопровода и повече от 4000 водопроводни тръби поради ниските температури.

Съобщава се, че заведения за хранене и питейни заведения в южната част на Съединени американски щати са употребявали бутилирана вода, с цел да обслужват клиенти в неделя, като някои са били принудени да затворят или да оферират модифицирани менюта.

В цялата страна, в Ню Йорк, тимът на Бъфало Билс от НФЛ беше - за повторно в границите на седмица - заставен да се обърне към почитателите за помощ при изриването на сняг от стадиона на тима преди неделния мач с Канзас Сити Чийфс.

До към 1500 локално време (2000 GMT) последователите на тима, известни като Bills Mafia, съгласно известията са почистили повече от 30 инча (76 см) сняг от стадиона.

Въпреки че електричеството значително е възобновено в региони на Съединени американски щати, които го изгубиха заради зимното време, десетки хиляди хора остават без електричество в цялата страна.

Към неделя следобяд общият брой включваше близо 10 000 души в Орегон, 8 000 в Северна Каролина, 7 000 в Калифорния и 4 300 в Кентъки.

Ледените условия и смразяващите ветрове се чака да продължат най-малко до началото на седмицата.

След това се чака топене, като някои метеоролози предизвестяват, че топлият въздух и дъждът могат да причинят наводнения в елементи от Средния запад и североизточните елементи на Съединени американски щати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР