Близо 90 на сто от учителите и родителите смятат, че

...
Близо 90 на сто от учителите и родителите смятат, че
Коментари Харесай

Близо 90% от учителите и родителите не желаят онлайн обучение по време на грипна епидемия

Близо 90 на 100 от учителите и родителите считат, че въвеждането на отдалечено образование по време на грипна зараза не е вярно, а 70 на 100 от тях са " за " удължение на междусрочната почивка с 4 дни до края на идната седмица, демонстрира национално проучване на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ".   Оттам считат, че не е правилно  да се учи онлайн по време на грипна зараза и ще предложат на МОН междусрочната почивка, която по график е от 3 до 5 февруари в това число, да бъде удължена с два или пет  дни.
От Синдикат " Образование " показват, че въвеждането на онлайн образование в областите с оповестена грипна зараза е в полза на учениците, само че то не кореспондира със способността на учителите да извършват служебните си отговорности, когато са заболели.

Пред БНР ръководителят на синдиката Юлиян Петров разяснява, че не е положително решение при 30 на 100 заболели учители и възпитаници да има отдалечено образование:

" Защото един болен възпитаник мъчно можем да го принудим да взе участие в постоянен и ефикасен образователен развой. По същия метод пък и болен преподавател мъчно би могъл да бъде потребен на своите възпитаници ", означи Петров.

Предложението на синдиката - удължение на междусрочната почивка с два до пет дни: " За да може, въпреки всичко, в този интервал ненапълно да се възстановява грипната зараза и заплахата от нейното мултиплициране ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР