Близо 90 млн. лева с ДДС е прогнозната цена за

...
Близо 90 млн. лева с ДДС е прогнозната цена за
Коментари Харесай

Западният обход на Пазаржик ще струва близо 90 млн. лева

Близо 90 млн. лв. с Данък добавена стойност е прогнозната цена за построяването на обход на Пазарджик от запад. Това излиза наяве от оповестената от Агенция „ Пътна инфраструктура “ инженерингова социална поръчка. Тя е за планиране, строителство и авторски контрол на обекта, разграничен на три сектора. Общата му дължина е 5,9 километра.  
Първият сектор е по второкласния път Джурово – Пазарджик – Доспат до бул. „ Александър Стамболийски “ и с дължина 1940. Вторият е от бул. „ Александър Стамболийски “ до ул. „ Любен Боянов “, с дължина 1490 м. Третият е  от ул. „ Любен Боянов “ до пътя Джурово – Пазарджик – Доспат, входа на с. Главиница.
Трасето на второкласния път Джурово - Етрополе - Пирдоп - Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак - Доспат - Барутин минава през централната улична мрежа на Пазарджик.
 

 
Съществуващият габарит не е планиран да обслужва наличния тежкотоварен трафик, преминаващ през града. В този си сектор второкласният път е най-близката връзка до Автомагистрала „ Тракия “ и републиканския път Калотина - Драгоман - о.п. София - о.п. Ихтиман - Костенец - Белово - Пазарджик - Пловдив - Харманли - Свиленград - Капитан Андреево - граница Турция.
 Обходът на Бургас ще коства 57 млн. лв., завоюва го компания на „ Хидрострой “ Обходът на Бургас ще коства 57 млн. лв., завоюва го компания на „ Хидрострой “
57 милиона лв. с Данък добавена стойност е цената на контракта за създаване на обходен път на Бургас, а срокът за осъществяването му е 18 месеца. Конктра...
Предвид високата активност, жителите на града са подложени на влошено качество на атмосферния въздух, шумово замърсяване и високи равнища на трептения, написа в документите.
През 2014 година са били подхванати дейности по осъществяване на обходен път на Пазарджик, само че са прекратени още същата година.
През 2020 година община Пазарджик още веднъж удостоверява потребността от създаване на обходен път пред Агенция „ Пътна инфраструктура “. Предвиденото трасе за изместване на път ІІ-37, осигуряващ и връзка с път І-8 към и от Автомагистрала Тракия е „ резервирано “ с утвърждения Общ устройствен план на гр. Пазарджик.
За осъществяване на обекта през 2020 година е подписано Споразумение за съдействие с община Пазарджик, в което тя се задължава да обезпечи правенето на абстрактен план. Проектната скорост на трасето ще е 50 км/час, минималното разстояние сред пътните кръстовища – 250 метра, ширина на ленти за придвижване – 2,5 метра, бордюрите и кривите в кръстовищата ще са най-малко 10 метра.
Отчуждителните процедури за първия стадий са осъществени от община Пазарджик и секторът е теренно гарантиран. За другите два стадий би трябвало да се изпълнят съответните екологични и устройствени процедури, се сочи в заданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР