Близо 9 млрд. лева е общият размер на разходите по

...
Близо 9 млрд. лева е общият размер на разходите по
Коментари Харесай

МФ: През декември 2021 г. разходите са за близо 9 млрд. лева

Близо 9 милиарда лв. е общият размер на разноските по консолидираната фискална стратегия за месец декември предходната година. Това излиза наяве от информация, публикувана от Министерството на финансите. Спрямо разноските през декември 2020-а нарастването е малко над един милиард и 100 милиона лв.. Основните пера са обществената и здравната сфера.

През декември 2021 година са изхарчени 8,9 мрлд. лв., а година по-рано разноските са били 7,8 милиарда лв..

Министерство на финансите оповести структурата и типа на разноските за месец декември 2021 година, откакто водачът на " ИТН " Слави Трифонов напусна обединението и съобщи, че държавното управление на Кирил Петков е изхарчило най-голямата сума в историята на България - 9 милиарда лв. за 9 дни.
 Слави Трифонов поставя завършек на
Слави Трифонов поставя завършек на " мъката " - изтегля министрите си

С послание по малкия екран си 7/8

Част от общия размер на тези средства е по планувани разноски в бюджета, различен - с решение на Народното събрание, излиза наяве от известието.

Основните посоки, по които нарастват разноските за декември 2021 година по отношение на регистрираните за същия месец на миналата година са обществената сфера и прилаганите през 2021 година нови стратегии за компенсиране на небитовите консуматори на електрическа сила за справяне с последствията от значителните и неподходящи съмнения на цените на електрическата сила, в това число

На последващо място измежду първостепенните разпоредители с бюджет по държавния бюджет, при които се регистрира забележителен растеж на разноските за декември 2021 година по отношение на декември 2020 година са разноските на Министерството на труда и обществената политика. По бюджета на министерството са регистрирани общо разноски за декември 2021 година в размер на 343,4 млн. лева, в това число 219,4 млн. лева за ограничения и обществена поддръжка на правоимащите лица и фамилии , с оглед недопускане на обществено напрежение в комплицираната епидемиологична и икономическа конюнктура в страната.Разход към сметка за непознати средства на Министерство на енергетиката по отношение на утвърдените спомагателни разноски (450 млн. лева.) по държавния бюджет в осъществяване на Решение на Народното събрание от 23.12.2021 година за одобрение на спомагателни разноски и прехвърляния по държавния бюджет за 2021 година за сметка на преизпълнение на данъчните доходи по държавния бюджет за 2021 година (ДВ, бр. 110 от 24.12.2021 г.) за погашение на обезщетения за високите цени на електрическата сила и природния газ през първото тримесечие на 2022 година (0,45 милиарда лева.).
 Има Такъв Народ не желаят да се чака актуализация на бюджета за цените на тока
Има Такъв Народ не желаят да се чака актуализация на бюджета за цените на тока

Предлагат 18 незабавни ограничения в енергетиката

Разгледани по бюджетни системи, най-значителен растеж на разноските за месец декември 2021 г . се регистрира по бюджетите на обществено и здравноосигурителните фондове (ДОО, НЗОК, УПФ и ФГВРС) , които нарастват номинално с 948,2 млн. лева по отношение на декември 2020 година Следват разноските по държавния бюджет - с растеж от 408,3 млн. лева и разноските по бюджетите на общините, които нарастват с 235,4 млн. лева по отношение на последния месец на 2020 година При разноските по други бюджети и сметки за средства от Европейски Съюз, съпоставено с декември 2020 година, се регистрира понижение, с което общо разноските по КФП (без вноската в общия бюджет на ЕС) за декември 2021 година нарастват с 1 149,1 млн. лева по отношение на регистрираните за същия месец на 2020 година

За повишаването на разноските по бюджетите на обществено и здравноосигурителните фондове максимален принос имат разноските за пенсии, които нарастват с 1 070,2 млн. лева, до момента в който разноските за дотации (основно разноски по мярката " 60/40 " ) през декември 2021 година са по-ниски. Поради тази причина общите разноски по бюджетите на обществено и здравноосигурителните фондове нарастват номинално с 948,2 млн. лева по отношение на същия месец на 2020 година
 Гроздан Караджов: Министрите не знаеха, че ще разискват актуализацията на Бюджет 2022
Гроздан Караджов: Министрите не знаеха, че ще разискват актуализацията на Бюджет 2022

Думите на Петков са картина на обединението

Традиционно през месец декември са съсредоточени обилни по мярка разноски, които надвишават регистрираните през предходните месеци на годината. През последните 20 години, без изключение, в това число и за годините, за които в годишен проект е регистриран бюджетен остатък, размерът на разноските през месец декември е значителен, обобщават от министерството на финансите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР