Близо 9 000 000 къса цигари и над 4.5 тона

...
Близо 9 000 000 къса цигари и над 4.5 тона
Коментари Харесай

4.5 т тютюн и 9 млн. цигари конфискуваха на К. Андреево от н...

Близо 9 000 000 къса цигари и над 4.5 тона тютюн за пушене са конфискувани при инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ от началото на годината, това е с 20% повече от предходната година, оповестиха от организация „ Митници “.

Само за двайсет дни на декември са арестувани 14 500 кутии/ 290 000 къса/. Установени са 82 нарушавания, за които са формирани актове по Закона за митниците за опити да бъдат пренесени акцизни артикули - цигари и тютюн за пушене, през държавната граница. Тютюневи произведения са конфискувани и от минали пасажери, влизащи в страната от Турция, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт.

При инспекции на три товарни автомобила са открити 1340 кутии / 26 800 къса/ цигари без български акцизен бандерол. При един от случаите, на 17 т.м. на пункта идва товарен автомобил с непозната регистрация на път от Турция за Англия, ръководен от турски жител. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция с рентген, при която е маркирана необикновена компактност в товарното помещение. При разтоварване на стоката в челната стена на полуремаркето са открити 1000 кутии цигари без акцизен бандерол с марката Parliament. Няколко часа по-късно в различен товарен автомобил с турска регистрация в долапите на полуремаркето митническите инспектори откриват 230 кутии / 4600 къса/ безакцизни цигари. При различен случай на идващия ден се открива, че водач на камион, пренасящ стока за Франция е укрил във фабрични кухини в шофьорската кабина 110 кутии /2200 къса/ контрабандни цигари.

На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците и по случаите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР