Близо 88 % от домакинствата в област Варна имат достъп

...
Близо 88 % от домакинствата в област Варна имат достъп
Коментари Харесай

Близо 88 на сто от варненци имат интернет в дома си

Близо 88 % от семействата в област Варна имат достъп до интернет в домовете си. Това сочат резултатите от извършеното през 2022 година проучване за потреблението на осведомителни и информационни технологии в семействата и от лицата, оповестиха от Териториално статистическо бюро – Североизток.

Областта е на десето място в страната по този индикатор. Първа е столицата София с съвсем 95 на 100, при 87 % междинна стойност за страната.

През 2022 година 83 % от хората на възраст сред 16 и 74 навършени години в област Варна употребяват интернет всеки ден или най-малко един път седмично на работа, у дома или на друго място, като мъжете са по-активни спрямо дамите - надлежно 84 и 82 %.

Значителни са разликите при постоянно употребяващите интернет в област Варна по обучение - до момента в който близо 98 % от лицата с висше обучение сърфират постоянно в световната мрежа, то 62 на 100 от хората с главно или по-ниско обучение употребяват интернет всеки ден или най-малко един път седмично. Редовно употребяващите интернет лица със приблизително обучение са близо 83 %.

През последните 12 месеца над 30 % от жителите на региона употребяват световната мрежа за взаимоотношение с административни органи и обществени институции, сочи още статистиката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР