Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък

...
Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък
Коментари Харесай

Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък в Банско

Близо 870 000 лв. са събраните средства от туристически налог в Банско, стана ясно по време на съвещание на Консултативния съвет по туризъм към локалната администрация. Той бе призован от кмета Георги Икономов, с цел да бъде разисквано, взаимно с туристическия отрасъл, осъществяването на Годишната туристическа стратегия на администрацията за миналата 2018 година.

„ Сумата е по-малка от събраната за 2017г. Анализите сочат, че част от осъществените нощувки се крият. За да осигурим по-справедливо внасяне на туристическия налог, в границите на една седмица ще проучваме всички хотели, брой кревати, претовареност по отношение на предишни години, други За разбора ще ни оказват помощ представители на локалния туристически отрасъл. Ще се направи лист на най-фрапиращите случаи на несъответствия, като стартираме от най-големите хотели и апартаментни комплекси.
Предвиждам среща с представители на Национална агенция за приходите, на която да обсъдим по-ефективни способи за инспекции на неизрядни места за настаняване. Държавата губи от една укрита нощувка 10 пъти повече спрямо общината. Затова напъните би трябвало да бъдат общи и координирани ” съобщи Икономов по време на съвещанието.

Той прикани локалния туристически отрасъл навреме да излиза с позиции против всички опити на зелените да оплюват Банско. Защото огромният губещ от тези офанзиви са точно те - локалните хотелиери и ресторантьори.

Коментирано бе също огромна част от средствата, планувани за присъединяване в туристически тържища, да се употребяват за цифрова реклама. Общото мнение е, че тя е надалеч по-ефективна от остарелите към този момент рекламни книжки и брошури.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР