Близо 85 % от учениците в област Монтана са обхванати

...
Близо 85 % от учениците в област Монтана са обхванати
Коментари Харесай

Близо 85% от учениците в Монтанско учат онлайн

Близо 85 % от учениците в област Монтана са обхванати в онлайн образование, заяви началникът на Регионалното ръководство на обучение в Монтана Трайка Трайкова.
Единствено в началното в квартал "Кошарник " няма такава опция. Заради ковид учениците са разпуснати във почивка до края на март. Само за два дни учебните заведения в района съумяха да се провеждат, с цел да могат да организират образователния развой онлайн, сподели още Трайка Трайкова.
"Това което целим е да се обезпечи образование на допустимо най- доста деца и възпитаници. Правим всичко допустимо с цел да се оправим. Има деца, които нямат устройства и обвързван интернет, и за които е невероятно онлайн образование. Ситуацията е доста динамична и картината се трансформира радикално всеки ден. Към момента като се изключи едно, всички учебни заведения в Монтана синхронизирано организират онлайн образование, в което са включени близо 85 % от учениците. "
На учениците от началното учебно заведение в монтанския квартал “Кошарник” материалите за образованието са предоставени на книжен притежател.
"Контролът става посредством телефонна връзка. В останалите учебни заведения, една част на 100%, в други в по- дребен %, образованието е онлайн или с предоставени материали и противоположна връзка по телефона с детето. "
Голямо внимание се обръща и на учениците със специфични просветителни потребности, акцентира Трайкова.
"Там е характерно образованието и сътрудниците, които работят са извънредно окуражени. Процесът с тези деца е съвсем напълно онлайн. Радва се на доста интерес от страна на деца, родители и учители. Там при родителите пада най- огромната отговорност и към този момент партньорството им дава резултати. "
За реализирането на онлайн образованието съществена роля имат учителите и шефовете. Тук доста значима е ролята и на родителите:
"Една демонстрация на професионализъм и сърдечност от всички. Налице е и човешката взаимопомощ в системата, което доста ни радва. "

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР