Близо 82 милиона са случите на коронавирус в световен мащаб

...
Близо 82 милиона са случите на коронавирус в световен мащаб
Коментари Харесай

Близо 82 милиона случая на коронавирус в света от началото на пандемията

Близо 82 милиона са случите на ковид в международен мащаб от началото на пандемията, демонстрират данните на Световната здравна организация. Над 55 % от случаите на заразяване са в Европа, следвана от Северна и Южна Америка и Югоизточна Азия.

Броят на доказаните случаи с ковид в Германия се е нараснал за последното денонощие с 12 690 и е достигнал 1 755 351. Това сочат огласени през днешния ден данни на Института за заразни заболявания "Роберт Кох ", съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс. Починалите с диагноза Covid-19 в страната през изтеклите 24 часа са 336 и общият им брой от началото на пандемията към този момент възлиза на 33 960

Чехия записва 3441 случая на заразяване сза последното денонощие, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на чешкото министерство на опазването на здравето. Общият брой на инфектираните с вируса в Чехия е към този момент 735 469. От тях оздравелите са 608 128. Към сегашния миг през лекуване минават 115 514 души, като 5777 от тях са приети в болница.

От началото на епидемията в Чехия бяха регистрирани 11 827 смъртни случая от ковид. Първият случай на заразяване в Чехия бе регистриран на 1 март предходната година. Оттогава в страната са направени 3 819 827 теста за ковид. В Чехия на 27 декември стартира акция за имунизиране против ковид. На 5 октомври бе въведен режим на изключителна обстановка, чийто период изтича на 22 януари. Продължават да работят строги забрани по отношение на вируса, измежду които е възбраната да се излиза на открито през нощта без неотложна нужда. За нарушителите са планувани санкции. Максималната сума на санкция за физически лица е 50 хиляди крони (около 1900 евро), а за юридически лица - 3 милиона крони (около 115 хиляди крони). За спазването на ограничаващите ограничения следи чешката полиция.

Тайландските здравни управляващи предложиха налагането на по-строги ограничавания на предприятията и придвижването на хора в 28 провинции, в това число в региона на столицата, на фона на повишаването на броя на новозаразените, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс.

Мерките, които би трябвало да бъдат утвърдени от премиера Прают Чан-оча, плануват затварянето на някои предприятия и действия, при които се събират хора, тъй като те съставляват риск от заразяване за обществеността. Те предлагат на хората в тези провинции да работят от вкъщи си и да заобикалят ненужни пътувания отвън своята провинция. Властите в Банкок към този момент подредиха затварянето на учебните заведения за две седмици, както и краткотрайно затваряне на детските градини, спортните зали, питейните заведения и заведенията за масаж. Днес Тайланд заяви за 216 нови случая и една жертва. Страната съумява да задържи броя на жертвите релативно невисок от появяването на ковид предходната година. До средата на декември броят на новите случаи оставаше едноцифрен.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР