Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в

...
Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в
Коментари Харесай

Близо 8000 км пътища са в аварийно или предаварийно състояние

„ Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в спешно или предаварийно положение. Трябва да се продължат започнатите инфраструктурните обекти – доизграждането на Автомагистрала „ Хемус “, на скоростния път Ботевград – Видин, започване на нови обекти, които не търпят отсрочване. Затова се надяваме да бъдем финансирани от бюджета “, сподели пред БНР Николай Шушков, зам.-министър на районното развиване и благоустройството.

И добави, че разширението на Автомагистрала „ Тракия “ от София до разклона за Автомагистрала „ Марица “ е неотложно, само че с цел да се стигне до финансиране, би трябвало да се създадат предпроектни изследвания и да се приключи проектирането. Затова тази година не се чака да стартира реализирането на този план.

„ Автомагистрала „ Европа “ закъснява по редица аргументи. Ще се опитаме до края на годината да усвоим оптимално средства по оперативната стратегия, която финансира тази автомагистрала. Автомагистрала „ Струма “ – там се надяваме скоро да стартираме строителството на пътния възел при град Кресна, от южна страна в посока София “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР