Близо 800 клиенти на офиса на Националната агенция за приходите

...
Близо 800 клиенти на офиса на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Близо 800 декларираха доходи за 48 часа чрез „предварително попълнената данъчна декларация“

Близо 800 клиенти на офиса на Националната организация за приходите в Хасково заявиха приходи единствено за 48 часа или 2 дни след старта на „ авансово попълнената данъчна декларация “, оповестяват от Агенцията в регионалния град.

От там припомнят, че услугата е налична за всеки, който има личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). „ Предварително попълнената данъчна декларация “ е най-лесният и най-бърз метод да се разгласят приходите, подлежащи на обявление пред Национална агенция за приходите и надлежно на налозите, дължими върху тях “, разясняват от офиса в Хасково, защото в нея са автоматизирано заредени данните на лицето, данните на работодателя – длъжник на прихода и сумите, получени от разнообразни източници: трудови правни отношения, цивилен контракти, отдаване чартърен парцели на юридически лица, получени дотации от Държавен фонд „ Земеделие и други.

Клиентите би трябвало единствено да ревизират, добавят или поправят при нужда данните и по-късно да подадат декларацията в комфортно за тях време и отвън работното време на приходната администрация.

От офиса на Национална агенция за приходите Хасково припомнят още, че ПИК може да се съобщи по имейл на, по телефон на 0700 18 700 или на място във всички офиси на Национална агенция за приходите. При изгубен личен код, лицето може да изиска краткотраен подобен с позвъняване на 0700 18 700. Необходимо изискване е да бъде деен електронния адрес, който е бил деклариран при издаването на ПИК-а. Временният код служи за достъп до електронните услуги на Национална агенция за приходите, където персонално клиентът вкарва нов ПИК, удостоверява го и го задейства посредством изпратената на електронната му поща връзка.

Още информация за издаването на ПИК, декларирането на приходи и заплащането на дължими налози може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР