Близо 80 милиарда долара преки и косвени загуби претърпява украинският

...
Близо 80 милиарда долара преки и косвени загуби претърпява украинският
Коментари Харесай

Руската инвазия нанесла щети за 80 млрд. долара на украинското земеделие

Близо 80 милиарда $ директни и косвени загуби претърпява украинският аграрни бранш поради съветската инвазия в страната преди две години, сочат данни на Киевското учебно заведение по стопанска система.

Общата стойност на унищожените активи е 10,3 милиарда $, сочат данните на проучването от февруари тази година, съгласно което това е растеж с 18% повече от оценката през април 2023 година Най-голямата категория загуби е развалената и унищожена селскостопанска техника, която възлиза на 5,8 милиарда $, или 56,7% от всички загуби.

Според специалистите вредите, породени от кражбата или унищожаването на към този момент създадено зърно и маслодайни семена, близо два милиарда $, други съвсем два милиарда са загубите в резултат на повреди в оборудванията за предпазване на зърно, а вредите в трайните насаждения доближават съвсем 400 млн. $, в отглеждането на животни надвишават 250 млн. $, а в аквакултурите и риболова - на 35 млн. $.

Пропуснатите приходи на селскостопанските производители и увеличените индустриални разноски са се нараснали повече от два пъти спрямо предходния обзор и възлизат на близо 70 милиарда $.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР