Близо 80 деца от цяла България се включиха в тазгодишния

...
Близо 80 деца от цяла България се включиха в тазгодишния
Коментари Харесай

Близо 80 деца майсториха мартеници в конкурса, обявен в Котел

Близо 80 деца от цяла България се включиха в тазгодишния конкурс за направа на най-красива мартеница. Арт надпреварата, отдадено на знаците, предвестници на пролетта, се провежда от Община Котел за първа година. Арт самодейността е ориентирана към опазване на българските обичаи и традиции, и поощряване на креативните заложби измежду децата.

В състезанието за мартеници тази година се включиха деца и възпитаници на възраст от 7 до 14 години. Сред изпратените творбите беше и мартеница, която въпреки и отвън регламента на състезанието, трогна журито. Мартеницата-изненада беше съпроводена с благопожелание здраве и благополучие на всички българи, а неин е създател Керана Таскова от Дневен център за остарели хора в Котел.

Талантът и фантазията на децата впечатлиха журито, което бе същински затруднено да избере най-красивите измежду всички получени мартеници. За победител беше определена мартеницата, направена от осемгодишния Божидар Кирилов, възпитаник от Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “, гр. Попово. Второто място е за седемгодишната Мария Христова, ученичка в котленското Средно учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “. Третото място е за седемгодишната Златка Цимпарева от Център за специфична просветителна поддръжка, гр. Велинград.

Паричните награди на спечелилите, които не са от гр. Котел, ще бъдат изпратени по пощата на адресите, които създателите са показали.

Всички мартеници от състезанието, могат да бъдат видени на входа на Община Котел, където е подредена галерия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР