Близо 80 българи са на най-новия круизен кораб MSC EURIBIA,

...
Близо 80 българи са на най-новия круизен кораб MSC EURIBIA,
Коментари Харесай

Голяма българска група е на новия круизен кораб MSC EURIBIA и ще види Норвежките фиорди

Близо 80 българи са на най-новия круизен транспортен съд MSC EURIBIA, който стартира да плава това лято в Северно море с стратегия до Норвежките фиорди. Групата е водена от туроператора „ Аполо “ и през вчерашния ден прегледа Копенхаген (Дания), от където потегли круизът. „ Днес през целия ден сме в откриво море. Прекрасно е, че ще имаме цялостен свободен ден на борда, с цел да се срещнем със скритите съкровища на нашия транспортен съд. Тук се оферират толкоз доста развлечения, че изборът ни ще бъде в действителност сложен ”, съобщи пред TravelNews Калина Тодорова, шеф на туроператора.
Корабът се чака да дойде на следващия ден (вторник) в Хелесилт (Норвегия). Оттам се отива на екскурзия до фиордите, изясни Тодорова. Това са тесни заливи сред скални хълмове, формирани от придвижването на ледници. Хелесилт е малко населено място, известно най-много с това, че се намира при започване на едни от огромните норвежки фиорди. Лятно време селцето се устоя главно от туризма, когато хиляди туристи идват в него, с цел да се насочат на екскурзия с корабче до близкия фиорд Гейранген. От него се провежда и нанагорнище по глетчера Бриксдал.

В идващите дни се посещават Олесунд и Флом в Норвегия. Олесунд е основан през 1793 година и е едно от значимите норвежки пристанища. Претърпявайки пожар при започване на 20 век, той се ражда още веднъж в модерния за времето си жанр Ар Нуво, което го трансформира в същински музей навън. Обиколката на града ще ни запознае с историческото му минало и непокътнатите красиви фасади. Ако обичате планинските преходи, може да се включите в 300-метрово нанагорнище на близката планина Шугартоп, от която се открива прелестна панорама към Боргунд фиорд.

Флом предлага едно от най-атрактивните пътешествия в Норвегия - пътешестване с железница. След малко пътешестване с рейс до Вос, групата ще се качи на трен и ще пътешества до Мирдал, наслаждавайки се на естествените гледки. На височина от 867 метра ще сменят влака и ще се качат на фамозната 20-километрова линия Флом, която минава край красиви водопади и дребни ферми, с цел да стигне до най-големия фиорд в страната – Согне.

През седмия ден има свободен ден на борда на кораба, който ще през целия ден на вода. Следва идване в Кил (Германия), където ще се прегледа Хамбург, вторият по величина град в страната. Групата ще се разноски из историческата улица от 17 век Крамерантсгасе, ще се види постройката на кметството, църквата " Свети Михаил ", изкуствените езера Алстер и Шпайхерщад, кварталът с каналите и старинните търговски хранилища.

Накрая корабът се връща в Копенхаген и групата ще си тръгне със аероплан за България. MSC EURIBIA е най-новият пътнически лайнер на огромната италианска круизна компания MSC Euribia. Той събира 6327 пасажери и 1704 екипаж. Дължината му е 331.43 метра, ширичината – 43 м, и доближава скорост от 22.7 възела. Кръстен е на античната богиня Еврибия, която владее моретата със силата на ветровете и съзвездията. На него се ползват най-съвременните технологии за отбрана и запазване на морската екосистема. Корабът е с най-новите технологии, които го вършат все по-чист и безвреден за морето. В допълнение на голям брой истински творби на изкуството, които може да видите из кораба, за първи път самият корпус на круизния транспортен съд е образен шедьовър, изрисуван от немския художник Алекс Флеминг.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР