Близо 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град

...
Близо 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град
Коментари Харесай

Китай блокира 80 000 туристи заради COVID-19

Близо 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град Саня в Южен Китай, защото управляващите го оповестиха за огнище на COVID-19 и постановиха локдаун.
Ограниченията влязоха в действие още в събота сутринта. Те бяха наложени, откакто в петък бяха доказани 229 случая на ковид, а в събота още 129. Целта на управляващите е да се спре разпространяването на ковид на тропическия остров Хайнан в Южнокитайско море.
Управлението на жп превоза в Саня забрани продажбата на билети, в събота бяха анулирани и всички полети. Туристите, които желаят да отпътуват от Саня, би трябвало да имат негативен резултат на пет PCR теста, направени в продължение на седем дни. Хотелите оферират на гостите си 50% отстъпка за интервала на локдауна, разгласи на брифинг представител на градската администрация. Затварянето става в пика на туристическия сезон в Саня, прочут с положителните си плажове.
Управляващата в Китай комунистическа партия се придържа твърдо към метода "нула коронавирус ". Заради огнище на вируса, появило се наскоро в Шанхай, управляващите затвориха напълно за два месеца най-големия град в страната (население над 19 млн. души) и това засегна много националната стопанска система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР