Близо 8 на всеки 10 французи вярват в най-малко една

...
Близо 8 на всеки 10 французи вярват в най-малко една
Коментари Харесай

79% от французите вярват в най-малко една конспиративна теория

Близо 8 на всеки 10 французи имат вяра в минимум една тайна доктрина . Това демонстрира социологическо изследване, в което са взели участие 1 200 души, осведоми Агенция Франс Прес.

Сондажът е осъществен от Ifop за Фондация " Жан Жорес " и организация Conspiracy Watch. Установено е, че огромна част от френското общество има вяра в тайни теории.

Една от най-известните конспирации е, че Централно разузнавателно управление на САЩ е забъркано в убийството на американския президент Джон Кенеди през 1963 година 54% от интервюираните имат вяра , че организацията стои зад елиминирането на Кенеди, до момента в който 16% считат, че Съединени американски щати в никакъв случай не са кацали на Луната.

Най-широкоразпространената доктрина, която буди безпокойствие във френското държавно управление, е, че здравното министерство е в интрига с фармацевтичните компании за скриване заплахата от имунизациите.

55% от респондентите са съгласни с това. Разкритата информация е в миг, когато държавното управление усилва броя на наложителните ваксини от три на 11 след повторната поява на някои болести при новородените.

Надявам се, че страната ни ще се върне към рационалността, което постоянно е било наш белег, сподели здравният министър на Франция Агнес Бузин, допълвайки, че Франция е " международно изключение " щом стане въпрос за опозиция против имунизациите.

Други теории в проучването: терористичните организации " Ал Кайда " и ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) са манипулирани от западните секрети служби (31% са съгласни) и СПИН е основан в лаборатория и е изпитан върху африканци (32%).

Един на десетима французи са на мнение, че е допустимо Земята да е плоска, до момента в който 18% имат вяра, че Бог е основал живота преди по-малко от 10 000 година

48% от французите пък имат вяра в " теорията на подмяната ", съгласно която световният политически и медиен хайлайф е провел белите хора да бъдат сменени от имигранти.

Около дузина теории са тествани по време на изследването . Авторите на проучването са открили, че 79% от французите имат вяра в минимум една от тях.

Сондажът е извършен онлайн на 19-20 декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР