Близо 8 000 000 лева са дълговете на община Неделино.

...
Близо 8 000 000 лева са дълговете на община Неделино.
Коментари Харесай

Община Неделино разчита на държавна помощ за да се разплати с кредиторите си

Близо 8 000 000 лв. са задълженията на община Неделино. В момента в общината теката 2 проверки от организацията за Държавната финансова ревизия. Финансовата рецесия се задълбочава с всеки минал ден. Надеждите на общинското управление са Министерството на финансите да утвърди оздравителна стратегия за общината. Бюджетът на община Неделино е 5 млн. лева а, отговорностите ѝ -  бюджет и половина, сподели кметът Боян Кехайов. Финансовата рецесия в община Неделино, освен, че се задълбочава, само че непрекъснато излизат и нови подводни камъни, които в допълнение усложняват финансовото положение на община Неделино. През този двугодишен мандат се натъкнахме на редица неосчетоводени фактури, които не бяха въведени в системата. Допълнителна тежест се получи и от изгубеното дело от община Неделино по построяването на осведомителния център. Към момента сме наказани да заплатим в допълнение 700 000 лева В момента текат искове и правосъдни производства за към 100 000 за сондажи в центъра.Грубо сметнато, сега, мога да ви кажа, че отговорностите на община Неделино към фирми-доставчици и към хора, които са направили строителни действия на територията на общината, надминават 8 милиона лв.. Бюджетът на община Неделино е към 5 милиона лв..
Боян Кехайов посочи, че е предложил на Министерството на финансите оздравителна стратегия, утвърдена от Общинския съвет в Неделино.

Кандидатстваме на първи стадий за финансиране от към 3 милиона, които ще ни дадат глътка въздух и въпреки всичко да се разплатим и да излезем от спиралата на запорите и от клопката, който са ни заложили частните правосъдни изпълнители…  Без държавна интервенция, не виждам друго избавление. Единствено разчитаме на държавното управление, на министъра на финансите, да бъде утвърдена нашата оздравителна стратегия и по нея да бъдат преведени средства за разплащане и нормализиране на ситуацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР