Близо 795 000 пациенти в САЩ продължават да умират или

...
Близо 795 000 пациенти в САЩ продължават да умират или
Коментари Харесай

САЩ: Близо 795 000 пациенти годишно стават жертва на погрешно поставена диагноза

Близо 795 000 пациенти в Съединени американски щати не престават да умират или остават с трайни увреждания всяка година, тъй като са били диагностицирани с неверни положения. За това сигнализират водещи американски откриватели, написа usatoday.com.

В продължение на години обществеността не е била осведомена за същинските размери на поставените неправилни диагнози, които се случват в Съединени американски щати, съгласно нов отчет, оповестен от Центъра за диагностични достижения (Centre of Excellence) при Института Джон Хопкинс - Армстронг. Досега оценките за неправилните диагнози, поставяни през годините посочваха необятни вариации, означават откривателите.

Сега обаче има доказателства, че към 371 000 пациенти умират и 424 000 остават с трайни увреждания всяка година, тъй като са били погрешно диагностицирани в разнообразни звена на здравната система, освен в кабинета на общопрактикуващия доктор.

Тази оценката съответствува с данните, получени от голям брой предходни изследвания, които са фокусирани върху диагностични неточности в амбулаторни клиники и незабавни отделения, както и по време на болнично лекуване, се показва в отчета.

„ Огромният брой неправилни диагнози са изключителна обстановка за публичното здраве “, разяснява водещият създател на отчета. „ Диагностичните неточности са индикатор на рецесията на непълнота в публичното здраве, пред която сме изправени “, разяснява доктор Дейвид Нюман-Токър, шеф на Центъра за диагностични достижения.

Медицинските експерти нормално диагностицират неправилно, когато признаците при обещано лице наподобяват като вероятни признаци за разнообразни положения, добавя той.

„ Колкото по-фин се появява признакът, толкоз по-вероятно е казусът на пациента да бъде неправилно диагностициран. Не пропущаме инсулти, когато някой е неподвижен от едната страна и не може да приказва “, дава образец доктор Нюмън-Токър.

Колко постоянно лекарите диагностицират неправилни положения?

Като цяло медицинските експерти диагностицират неправилно болести в към 11% от случаите, се споделя в отчета.

Някои болести се пропущат в ниска степен, до момента в който други се пропущат даже на 50%, са потвърдили откривателите.

В долния завършек на спектъра, с минимум пропуски са инфарктите – те биват неправилно диагностицирани единствено в 1,5% от случаите.

В горния край са гръбначните циреи, които остават погрешно диагностицирани в 62% от случаите.

При инфарктите има толкоз невисок % на неправилна диагноза, тъй като са направени устойчиви вложения в продължение на десетилетия - в по-добри диагностични запаси и регулация, която постанова те да бъдат въведени, Нюман-Токър. Що се отнася обаче до гръбначните циреи тяхната необичайност също способства за високия % на неправилни диагнози, добавя той.

Инсултите обаче са водещ проблем измежду неправилно диагностицираните положения

Изследователите са разкрили, че инсултите, които са погрешно диагностицирани, са най-сериозният проблем за пациентите и техните фамилии.

В 17,5% от случаите на неправилно диагностициран инсулт е имало закъснение във времето и нетипична симптоматика – пациентите са споделили единствено за замаяност и световъртеж, който е бил възприета като заболяване на вътрешното ухо, имало е и случаи, в които пациентът е съобщил само за главоболие, споделя проф. Нюман-Токър. Той е безапелационен, че тези пропуски се дължат и на празноти в подготовката на медиците, тъй като те не се образоват на всички места по какъв начин да разграничават замайването, породено от инсулт, и същия признак, породен от заболяване на вътрешното ухо.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР