Близо 780 снегорина почистват пътищата в районите със снеговалеж в

...
Близо 780 снегорина почистват пътищата в районите със снеговалеж в
Коментари Харесай

780 снегорина чистят пътищата в страната

Близо 780 снегорина почистват пътищата в регионите със снеговалеж в страната . Обработката на настилките продължава, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Жълт код за снеговалежи е в действие областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово, а за мощен северен вятър - в Източна България.

Затворен е Троянският проход. Ограничено е и прекосяването през Ришкия проход в област Бургас поради аварирал товарен автомобил. Леките коли краткотрайно се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.
 Проходът на Републиката е затворен поради изобилен сняг
Проходът на Републиката е затворен поради изобилен сняг

Леките коли се пренасочват през " Шипка "

Спряно е придвижването камиони над 12 тона по основен път E-79 в сектора сред град Дунавци ии село Ружинци в област Видин заради снеговалеж и снегонавявания. Обходният маршрут е по път II-11 Дунавци - Арчар - Добри дол, по път III-112 Добри дол - Дреновец и по път III-114 Дреновец - Ружинци.

Остава затворена и правата на път E-79 сред селата Белотинци и Смоляновци в област Монтана поради с жертва, станал рано тази заран. Шофьорите в сектора изчакват на място.

АПИ приканва водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.
 Отново жълт код за сняг и виелици
Отново жълт код за сняг и виелици

Прогноза за времето

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. С приоритет се почистват автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. При нужда се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, трафикът се стопира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР