Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж,

...
Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж,
Коментари Харесай

Близо 780 снегорини почистват пътищата. АПИ: Шофьорите да карат внимателно!

Близо 780 машини почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава. Жълт код за снеговалежи има в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово, а за мощен северен вятър има в Източна България.
Прочетете още
Поради снеговалеж и снегонавявания е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства над 12 тона по път I-1/E-79 в сектора Дунавци – Ружинци, в област Видин. Обходният маршрут е по път II-11 Дунавци –  Арчар – Добри дол, по път III-112 Добри дол – Дреновец и по път III-114 Дреновец –  Ружинци.

Ограничено е придвижването по път I-1/E-79 в сектора Белотинци – Смоляновци, в област Монтана, заради пътен случай. Шофьорите в сектора изчакват на място.

За всички транспортни средства е лимитирано придвижването през „ Троянски “ проход. В област Бургас е лимитирано прекосяването през „ Ришки “ проход, заради аварирал товарен автомобил. Леките коли краткотрайно се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания. Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АП, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР