Близо 700 мигранти бяха спасени днес край бреговете на Южна

...
Близо 700 мигранти бяха спасени днес край бреговете на Южна
Коментари Харесай

Близо 700 мигранти бяха спасени край бреговете на Южна Италия

Близо 700 мигранти бяха избавени през днешния ден край крайбрежията на Южна Италия, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на италианската брегова защита.

Бреговата защита заяви също, че на сушата са били извадени и телата на петима починали.

Повечето от 674-те мигранти са били открити на борда на рибарска лодка, отдалечила се на към 200 км от крайбрежията на южната област Калабрия, а други са били извадени непосредствено от водата.

Операцията по търсене и избавяне на мигрантите е била извършена от италиански търговски транспортен съд, като в нея са взели участие също по този начин чиновници на бреговата защита и финансовата полиция. 

Тази заран мигрантите са трансферирани в пристанищни градове в Сицилия и Калабрия. 

Телата на петимата починали са били отнесени в моргата на болница в сицилианския град Месина, добавя Българска телеграфна агенция. 

От началото на годината до момента в Италия са пристигнали над 34 000 мигранти и търсещи леговище, като за същия интервал на миналата година техният брой е бил към 25 500, излиза наяве от данни на италианското вътрешно министерство.

Средиземноморските страни, през които минават главните мигрантски направления към Европа, тази година чакат вълна от над 150 000 души от Африка и Близкия изток поради дефицита на храни, провокиран от спора в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР