Близо 700 машини обработваха пътните настилки през нощта. Всички републикански

...
Близо 700 машини обработваха пътните настилки през нощта. Всички републикански
Коментари Харесай

АПИ: Всички републикански пътища са проходими

Близо 700 машини обработваха пътните настилки през нощта . Всички републикански пътища са проходими при зимни условия . Около 08:30 ч. отпаднаха рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).
Без ограничаване за всички транспортни средства е прекосяването през проходите „ Ришки”, „ Котленски”, „ Айтоски”, „ Обзорски”, „ Печинско”, „ Предел”, „ Рожен” и Прохода на Републиката. Ограничено е придвижването на МПС над 12 т през проходите „ Троянски “, „ Петрохан” и „ Шипка “, над 10 т през „ Вратник” и „ Твърдишки”, а над 3,5 т през „ Дюлински” и „ Пампорово”. Целогодишно са затворени за придвижване „ Златишки “ и „ Върбишки “.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР