Близо 70 участника от София, Пловдив, Ямбол и Русе премериха

...
Близо 70 участника от София, Пловдив, Ямбол и Русе премериха
Коментари Харесай

Триумф на добрия пример и отборни спортни постижения в дебютното издание на Олимпиада „Активни днес“

Близо 70 участника от София, Пловдив, Ямбол и Русе премериха сили в спортна конкуренция по време на първото издание на Олимпиада „ Активни през днешния ден ", извършена на 26 и 27 януари в зала Powerfit, гр. Пловдив. Те демонстрираха забележителни спортни умения, сплотена екипна игра и огромен хъс за победа в 5 многокомпонентни трасета.

В първия ден на олимпиадата се изправиха в състезание 6 тима в ученическа възраст от ОУ „ Тодор Каблешков ", ОУ „ Тютюрджан ", ПГВАД „ Христо Ботев " и други от гр. Пловдив, а на 27-ми януари - 8 тима на възраст 16 - 35 години. Ключова роля имаха 10-те съдии - студенти от физкултурното направление на Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ", които зорко следяха за точното осъществяване на разпоредбите и отмерваха до секунда представянето на всеки участник.

Във вторият ден от Олимпиада „ Активни през днешния ден " участниците получиха и скъпа поддръжка от своите ментори: Ваня Запрянова, Вайс Сайфи, Мария Оряшкова, Георги Петков-Гого и Благомир Мастагарков. Те направляваха своите тимове и предадоха своя добър образец за това по какъв начин в никакъв случай не би трябвало да стопираме да сме дейни във всеки житейски аспект - спорт, доброволчество, здравословен метод на живот и постоянно да се стараем да бъдем добър образец за останалите към нас.

С 1 точка разлика от втория тим в оспорвана битка, тим „ Ямболци " с наставник Ваня, съумя да извоюва първото място и с изключение на огромната купа на олимпиадата, завоюва и опцията да номинира своя идея, която екипът на Сдружение „ Български щит " и план " Ангажирани и осъзнати жители на модерна Република България " да поддържа и реализира дружно с тях. С извънредно наслаждение, екипът ще поддържа определената от тях идея - да съберат средства, за закупуване на спортно съоръжение и просветителни материали и да ги дават на деца-сираци и в неравностойно състояние.

Победителите бяха персонално наградени от прелестната Вики Предева, дете-вдъхновение за сдружението, която съумява с цялото си сърце да се включи и да взе участие в съвсем всички интензивности на плана.

На призовите 2-ро и 3-то място в олимпиадата се изкачиха тимовете „ Power Rangers " и „ Яворовци " от гр. Пловдив, с ментори Ваня и Благомир. И двата тима демонстрираха непреклонен дух за победа и бяха на крачка от първото място до самия край.

Някои от участниците съумяха да изумят всички на терен с невероятните си човешки благоприятни условия, а точно близо 20 минути планк на лакти, с които си завоюваха и призови места в категорията за самостоятелни достижения.

Олимпиада „ Активни през днешния ден " мина с доста хъс, мотивация, състезателен дух, усмивки, позитивна сила и доста мощна воля за правене и предаване на положително. С нея поставихме началото на обичайно събитие, което ще продължи да събира участници, ментори, съдии, уредници, доброволци със споделени идеали и още през месец март 2024г очаквайте нови изненади!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР