Близо 70 са продадените карти за синята зона на ул.

...
Близо 70 са продадените карти за синята зона на ул.
Коментари Харесай

Връщат парите за 70 карти за синята зона на ул. „Ген. Данаил Николаев“

Близо 70 са продадените карти за синята зона на ул. „ Генерал Данаил Николаев “. Припомняме обаче, че бе звето решение тя да излезе от листата за платено паркиране на Синя зона в Пловдив. Това се случи, макар апела на зам. -кмета по превоз Тодор Чонов да не се приема това предложение.

" Парите за продадените 70 карти би трябвало да бъдат върнати на хората. Ще се направи опит да се разшири тротоара, с цел да паркира и да се освободят над 130 паркоместа. За да има синя зона, би трябвало да има и паркинг, няма по какъв начин да представим услугата на хората и да ги оставим да паркират по зелени площи “, съобщи кметът Здравко Димитров.

Защо улината излезе от обсега на Синя зона - Пловдив?

Припомняме, че зам.-метът по превоз смяташе, че откогато Синя зона е въведена на улицата, тя е придобила един европейски тип и напрежението там с стихнало. Основният проблем идвал от търговци, които имат обекти на улицата и които паркирали там и оставяли бусовете си цялостни със стока, като ги употребили като склад. Също по този начин се употребило и за паркинг от хора, които имали работа в централната част на града.

При въвеждането на Синя зона са били обособени 68 паркоместа, а талоните за домуващи били над 70. Чонов съобщи още, че сега имало и план на регион “Централен “ с който улицата в западния й край да бъде разширена и да се обособи двустранно паркиране, което да обезпечи още 70 паркоместа.

На противоположното мнение бе Константин Георгиев от „ Кауза Пловдив “, който съобщи, че са провели редица срещи със живеещите на улицата, които били твърдо срещу тя да остане в обсега на платеното паркиране. Освен тях неодобрение имало и у хората, които са на прилежащите дребни улички, където се е трансформирало в същински пъкъл, откогато „ Генерал Даниел Николаев “ е част от Синя зона. В последна сметка с приемането на решението, до две седмици то ще влезе в действие и улицата още веднъж ще бъде свободна за паркиране от всички.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР