Близо 70% от украинците са на страната на Израел във

...
Близо 70% от украинците са на страната на Израел във
Коментари Харесай

Проучване: Кого подкрепят украинците във войната между Израел и Хамас?

Близо 70% от украинците са на страната на Израел във войната против Хамас. Това демонстрират данните от изследване на Киевския межународен институт по социология, оповестява Liga.net. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1254
Според резултатите от изследването 69% от интервюираните лица симпатизират на Израел и единствено 1% на Палестина. 

Още данни от анкетата демонстрират, че 18% от украинските жители симпатизират еднообразно и на двете страни. А 12% не могат да дефинират позицията си. 

Киевският межународен институт по социология отбелязва, че е една от най-произраелските страни в света и дава данни от изследвания в Съединени американски щати, Англия и Русия.

38% от американците поддържат Израел, а 11% поддържат Палестина. 28% симпатизират и на двете страни, 23% нямат изразена позиция по тематиката. Сред британците делът на симпатизиращите на Израел и Палестина е идентичен - по 19%. Във Англия има 31% от тези, които симпатизират и на двете страни или не са се определили за позиция. В Русия 21% поддържат Палестина, а единствено 6% - Израел. Мнозинството от руснаците (66%) дават отговор, че не симпатизират на никого.

Проучването е извършено между 29 ноември и 9 декември по метода на телефонните изявленията със инцидентно генериране на цифри и в допълнение статистическо отчитане. Анкетирани са 1031 респонденти на възраст над 18 години във всички райони на Украйна, като се изключи краткотрайно окупирания Крим.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР