Близо 70 % от европейските граждани искат обща европейска отбрана

...
Близо 70 % от европейските граждани искат обща европейска отбрана
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Близо 70 % от европейските граждани искат обща европейска отбрана

Близо 70 % от европейските жители желаят обща европейска защита и политиците би трябвало да отговоря на това очакване. Това сподели водачът на ПЕС Сергей Станишев по време на полемиката „ Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска защита “.

„ Европейски Съюз обичайно е мека мощ и това е голямо преимущество и опция, неповторима линия на Съюза, която би трябвало да се опази и развива. Огромните провокации не могат да се решат от политически решения “, сподели Станишев. Според него би трябвало да се покаже потенциал и качества в защитата и сигурността.

„ Иначе в този свят никой няма да чуе и да обърне внимание “, съобщи Станишев.
По думите му единствено след няколко дни в Брюксел ще се организира Европейски съвет, в който ще взе участие българският министър председател и тематиката защита и сигурност ще бъде водеща.

„ Първо всички признават, че нито една от европейските страни сама, даже и най-големите не могат да се оправят с рисковете в сигурността и защитата. Това два пъти повече важи за междинни и дребни страни, с по-малки качества като България “, изясни Станишев.

„ Трябва да сме наясно, в случай че ние сами не покажем качества, не модернизираме българските въоръжени сили, никой няма да ни желае в това съдействие, което се планува. Защото от всяка страна ще се чака потенциал “, добави Станишев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР