Близо 70 000 маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла,

...
Близо 70 000 маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла,
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество стоки менте на Капитан Андреево

Близо 70 000 „ маркови “ артикули, по-голяма част от тях дрехи, задържаха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при инспекции на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Стоките са открити в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесени екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите, оповестяват от Агенция Митници.

При един от случаите, на 09.05.2024 година, на пункта, идва на входящо трасе от Турция влекач с полуремарке с турска регистрация. Според показаните документи от лидера - турски жител, той транспортира текстилни произведения от Турция за Полша през България. По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция.

В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в товара 310 колета, съдържащи 56 273 текстилни произведения с обозначения на предпазени търговски марки, измежду които тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки.



В колетите са открити още 4336 чифта обувки с лога на известни спортни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.

Няколко часа преди този момент, в различен товарен автомобил с турска регистрация, още веднъж пренасящ стока от Турция за Полша, митническите чиновници откриват общо 9192 текстилни произведения – дрехи, носещи лога на известни търговски марки.



Една част от тях – 4500 са декларирани, само че са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, за което ще бъдат известени маркопритежателите. Другата част от арестуваните дрехи – 4692 броя, не са били декларирани, т.е. не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда.

За откритите контрабандни артикули на лидера - турски жител, е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР