Близо 7 млн. лв. дължат собственици на неприбрани от наказателни

...
Близо 7 млн. лв. дължат собственици на неприбрани от наказателни
Коментари Харесай

София чака 7 млн. лв. от арестувани коли

Близо 7 млн. лева дължат притежатели на неприбрани от наказателни паркинги в София коли, които са били вдигнати от паяк. Това демонстрират данни на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), представени от в. „ Монитор “.

В момента в профилираните гаражи са зарязани 227 коли, които са били погрешно паркирани и преместени с паяк. Собствениците на возилата, като се изключи че би трябвало да заплатят санкция за повдигането с паяк на стойност 60 лева, дължат и по 2 лева на всеки час, в който колата им е прекарала на паркинга. Така сега насъбраните отговорности към ЦГМ доближават 6 963 038 лева От сдружението мъчно съумяват да открият стопаните на колите а множеството от тях към този момент са не запомнили и за съществуването им.

Ветеран на един от наказателните паркинги се оказва Renault, което към този момент 10 години чака притежателя си да го прибере. Автомобилът е натрупал обвързване за разноски по наложително пренасяне и такса за отговорно бранене в размер на 68 230 лева

Проблемът със заплащането на наказателните паркинги и откриването на притежателите на колите не е единствено в столицата. 80-годишен мъж от Велико Търново ще би трябвало да заплати 9000 лева, с цел да прибере автомобила си от наказателния паркинг след половингодишен престой. Колата на Георги Братованов била вдигната поради погрешно паркиране и откарана на паркинга.

Мъжът обаче отказал да си заплати и я оставил там. Според него колата била вдигната нелегално защото я бил спрял единствено за 15 минути пред дома си. Той твърди, че знакът, с който се не разрешава паркирането, бил закрит от градеж и по тази причина не могъл да го види. Отказва да заплати санкцията, защото е засегнат от обстоятелството, че не може да стопира даже пред личния си дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР