Близо 7 милиарда лева са усвоени в България по Програмата

...
Близо 7 милиарда лева са усвоени в България по Програмата
Коментари Харесай

Близо 7 милиарда лева са усвоени в България по Програмата за селските райони

Близо 7 милиарда лв. са усвоени в България по Програмата за селските региони през последните 9 години. Това  сочи разбор на Министерството на земеделието за резултата от европодпомагането върху земеделския бранш. Европейските дотации са и съществена причина за понижаване на пустеещите земи у нас.
Делът на необработвата земя от общата повърхност със селскостопанско предопределение понижава от 4,9 % през 2007-ма до 1,7 % през 2016-та година, регистрира агростатистиката. Намалява и броят на животновъдните стопанства главно за сметка на дребни непазарни структури, които създават единствено за лични потребности. 
Наблюдава се уедряване на фермите и увеличение на броя на отглежданите животни в тях. Благодарение на подпомагането, за интервала 2007-ма-2016-та година междинният брой крави в стопанството е скочил от 3 на 10, при овцете повишаването е от 8 на 35, при свинете от 5 на 56 животни във плантация. За развиване на селата, пътищата и за неземеделски бизнес по остарялата селска стратегия са разпределени 1,3 милиарда евро, регистрират от Агроминистерството. 
Анализът е изработен в навечерието на основните полемики за новата обща селскостопанска политика през идващия програмен интервал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР