Близо 66 000 лв. са постъпили в бюджета след продажби

...
Близо 66 000 лв. са постъпили в бюджета след продажби
Коментари Харесай

66 000 лв. събра НАП Монтана от продажби на имущество

Близо 66 000 лева са постъпили в бюджета след продажби на имущество на длъжници в 35 търга, извършени от Национална агенция за приходите Монтана през второто 3-месечие на годината. 32 от тях са били с скрито и 3 очевидно наддаване.

За същия интервал са наложени 537 запора върху банкови сметки, 63 запора върху движими движимости и моторни транспортни средства и 19 възбрани върху недвижими парцели. Издадени са над 20 постановления за налагане на запор върху вземания на длъжници от банки.

През второто 3-месечие на годината са осъществени 44 срещи с длъжници и 24 телефонни диалога за уточняване на метода за заплащане на просрочени отговорности. Издадени са 3 позволения за неотложни заплащания по отношение на активността на търговци, на които е натрапен запор върху банковите сметки.

Национална агенция за приходите предлага всяка компания и физическо лице да актуализира контактната си информация в приходната администрация и от време на време да ревизира онлайн отговорностите си към нея, както и за вероятно формирано изпълнително дело. Това става с безплатния личен идентификационен код (ПИК) или с дипломиран електронен автограф (КЕП) в Портала за е-услуги на организацията.

Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да погасяват отговорностите си, а при към този момент формирано изпълнително дело да осъществят неотложен контакт с обществения реализатор по него. Важно е да се има поради, че просрочените отговорности се заплащат по избрана за това банкова сметка. В случай на финансови усложнения длъжникът може да даде поръчителство и да разиска с обществения реализатор опция за краткосрочно погасяване на дълга на части.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР