Близо 65 % от полицаите, участвали в изследване, твърдят, че

...
Близо 65 % от полицаите, участвали в изследване, твърдят, че
Коментари Харесай

Полицаите се оплакаха, че обувките им не пазят от вода и студ

Близо 65 % от служителите на реда, взели участие в проучване, настояват, че кубинките, които употребяват, са неуместни. Това демонстрира разбор, показан от най-големия полицейски профсъюз - Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), осведоми Българска телеграфна агенция. Председателят му Валентин Попов разгласи, че синдикатите не търсят борба, а партньорство с вътрешното министерство.

" Целта на всички е униформените да са добре облечени и обути ", съобщи още той.

В проучването са се присъединили близо 400 служилите на реда.

Половината от тях споделили, че изпитват болежка от използването на предоставените им от Министерство на вътрешните работи обувки, а 80 % настояват, че кубинките пропущат вода. През зимата 60 % от чиновниците на вътрешното ведомство споделят, че краката им измръзват, а още по-голяма част декларират, че обувките се късат още в първата година.

Над 80 % от служителите на реда настояват, че не се усещат добре предпазени със служебните си обувки. А половината от участвалите в проучването са извънредно неудовлетворени от предоставените им кубинки.

Според специалиста от Европейския полицейски съюз в региона Свен Селигер, който тества кубинките в лабораториите на GoreTex, близо 15 % от българските служители на реда купуват сами служебните си обувки и не употребяват предоставените им от Министерство на вътрешните работи. Всички числа демонстрират, че предоставените от Министерство на вътрешните работи обувки не дават отговор на актуалните условия и потребности на служителите на реда.

Зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов сподели, че разговорът сред синдикати и министерството последователно се усъвършенства.

Предоставената от Министерство на вътрешните работи сума на служебните кубинки е за над 100 лева, само че на свободния пазар има с към 30 % по-ниска цена за еднакъв артикул, аргументират се още синдикатите. По тази причина те обмислят да предложат нов вид на ведомството за доставяне с обувки. По думите на Селигер в случай че съответен артикул може да се носи двойно повече време, то цената е оправдана.

В същото време от синдиката към този момент водят диалози за качеството на униформите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР