Близо 642 хиляди тона украинско зърно са внесени от Украйна

...
Близо 642 хиляди тона украинско зърно са внесени от Украйна
Коментари Харесай

642 хиляди тона украинско зърно са внесени от Украйна в България

Близо 642 хиляди тона украинско зърно са импортирани от Украйна в България от началото на Черноморската самодейност за зърното от края на юли предходната година до края на март тази година. Това сочат данните на Агенция „ Митници “, предоставени на БНР по Закона за достъп до публичната информация. Според информацията на Министерството на земеделието безмитният украински импорт е довел до над два пъти спад в изкупните цени на слънчогледа у нас и над 30% по-ниски ценови равнища при пшеницата.

За осемте месеца от влизане в действие на Черноморската самодейност за зърното по море и посредством сухопътен превоз в България са импортирани над 14 250 тона украинска пшеница, малко над 16 300 тона безмитна царевица от Украйна и над 611 000 тона слънчоглед, показват от Агенция „ Митници “ за БНР и прецизират, че продължава вносът на зърно и от трети страни като за този интервал в допълнение на нашия пазар са влезнали още над 24 хиляди тона пшеница, царевица и слънчоглед.

На всеобщи митинги зърнопроизводители от цялата страна приканиха да се спре украинският импорт на зърно, тъй като българската продукция залежава по складовете и изкупните цени фрапантно паднаха.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР