Близо 642 000 тона украинско зърно са внесени от Украйна

...
Близо 642 000 тона украинско зърно са внесени от Украйна
Коментари Харесай

Агенция Митници: 642 хиляди тона украинско зърно са внесени от Украйна в България

Близо 642 000 тона украинско зърно са импортирани от Украйна в България от началото на Черноморската самодейност за зърното от края на юли предходната година до края на март тази година. Това демонстрират данните на Агенция " Митници ".

Според информацията на Министерството на земеделието безмитният украински импорт е довел до над два пъти спад в изкупните цени на слънчогледа у нас и над 30% по-ниски ценови равнища при пшеницата.

За осемте месеца от влизане в действие на Черноморската самодейност за зърното по море и посредством сухопътен превоз в България са импортирани над 14 250 тона украинска пшеница, малко над 16 300 тона безмитна царевица от Украйна и над 611 000 тона слънчоглед, показват от Агенция " Митници ", представени от БНР.

Оттам уточняват, че продължава вносът на зърно и от трети страни като за този интервал в допълнение на нашия пазар са влезнали още над 24 хиляди тона пшеница, царевица и слънчоглед. 

На всеобщи митинги зърнопроизводители от цялата страна приканиха да се спре украинският импорт на зърно, тъй като българската продукция залежава по складовете и изкупните цени фрапантно паднаха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР