Близо 62 процента от гражданите на Република Северна Македония са

...
Близо 62 процента от гражданите на Република Северна Македония са
Коментари Харесай

62% от гражданите на РС Македония са против анекс на Договора с България

 Близо 62 % от жителите на Република Северна Македония са срещу подписването на анекс към контракта за добросъседство с България, в който да се дадат писмени гаранции, че Скопие няма териториални искания и няма да се намесва във вътрешните работи на София. Това демонстрира последната анкета на организация " М Проспект “, направена по поръчка на телевизия " Телма “ и МЦМС, предава скопският канал " 360 степени “, представен от Агенция " Фокус ".

Една трета, или 33,5 %, обявиха, че се съгласяват на сходен анекс, до момента в който 4 % не знаят, а 0,6 % от интервюираните отхвърлят да отговорят на въпроса.

По отношение на това дали и по кое време казусът с България ще бъде преодолян, с цел да продължи процесът на европейска интеграция на югозападната ни съседка, 30,7% имат вяра, че това в никакъв случай няма да се случи. Те са последвани от тези, които считат, че разрешаването на разногласието ще отнеме интервал от една до пет години (21,8%), до момента в който 15,2% от интервюираните имат вяра, че това ще се случи след по-малко от година. 15% считат, че разногласието ще бъде позволен бързо след няколко месеца, до момента в който 13,4% считат, че това ще отнеме повече от 5 години.

Проучването е извършено в интервала от 16 до 24 декември, по телефона, върху представителна извадка от 1000 респонденти, по пол, възраст, етническа принадлежност и местоживеене.

Допустимата неточност е + -3%, а равнището на доверие е 95%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР