Близо 6000 са кръводарителите през отиващата си 2021 година. От

...
Близо 6000 са кръводарителите през отиващата си 2021 година. От
Коментари Харесай

За една година 6000 души са дарили безвъзмездно кръв във ВМА

Близо 6000 са кръводарителите през отиващата си 2021 година. От тях повече от половината – 3200, са военнослужещи и цивилни чиновници в разнообразни военни формирования.
 БГНЕС
Кръвният център има незаменима роля при сериозни условия, потвърдена през годините, затвърдена и в актуалната пандемична обстановка.

Вече 2 години работим при тези условия. Искам да благодаря на сътрудниците за смелостта, която демонстрираха при започване на предходната година, когато незнайните пред нас, свързани с този вирус, бяха доста. Въпреки това, ние продължихме да работим, в това число и с нашите мобилни екипи, разяснява проф. Румен Попов, началник на Кръвния център на ВМА.
 БГНЕС
Той благодари на всички, които макар изключителната обстановка, не престават да оказват помощ на ВМА в борбата за човешкия живот.

В Центъра по транфузионна хематология не регистрират отлив на искащите да дарят. „ Най-силни ” през последната година са били месеците април и септември , когато са регистрирани и най-вече кръводарители, надлежно: 669, от които 298 военнослужещи, и 777, от които 492 са донорите от частите на Българската войска.
 БГНЕС
Центърът по трансфузионна хематология резервира стратегическата си роля освен на равнище ВМА, само че и в народен мащаб, помагайки при потребност и на пациенти от други лечебни заведения в страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР