Близо 600 учители и университетски преподаватели от цялата страна ще

...
Близо 600 учители и университетски преподаватели от цялата страна ще
Коментари Харесай

Важно за матурите: МОН излезе с подробности

Близо 600 учители и академични преподаватели от цялата страна ще правят оценка в електронна среда изпитните работи от идната сесия на ДЗИ. По традиция изпитната сесия стартира с матурата по български език и литература, която ще се организира в петък, 19 май, оповестиха от МОН. Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и 2 с уголемен свободен отговор. Последният 41-ви въпрос включва писане на есе или интерпретативно съчинение, като за втора поредна година ще има две обособени тематики.

Това заяви Евгения Костадинова, шеф на дирекция " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в МОН пред Българска национална телевизия. И тази година за тройка ще са нужни 30 точки.

Вторият наложителен държавен зрелостен изпит ще се организира на 23 май. Профилиращите предмети, от които зрелостниците ще избират, са общо 18, само че изпитите ще са 27, тъй като тези по непознат език се поставят на разнообразни равнища според от образователния проект. На същата дата завършващите професионално обучение поставят наложителния си държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

По време на изпитната сесия май-юни Министерството на образованието и науката ще провежда общо 83 изпита. Тук се включват първата, втората, спомагателните матури (включително изпитите по другите равнища на непознат език), както и изпитите на валидирането на умения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР