Близо 600 участници се включиха в 11-тото издание на състезанието

...
Близо 600 участници се включиха в 11-тото издание на състезанието
Коментари Харесай

Байк и рън за Чепън: слънчево време, близо 600 състезатели, около 90 деца и над 3000 лв, дарени за природозащитна кауза

Близо 600 участници се включиха в 11-тото издание на надпреварата за планинско тичане и колоездене “Байк и рън за Чепън ” в Драгоман тази събота. Слънчевото време и положителната предварителна подготовка сътвориха условия за едно прелестно адреналиново преживяване, в което състезателите имаха опция напълно да се съсредоточат върху своето показване и да се насладят на живописни есенни гледки по трасетата на конкуренцията. Окончателното класиране може да бъде прегледано тук: chepan.stenata.com/резултати.

Благодарение на всеки 5 лева от таксите за присъединяване бяха събрани над 3000 лева, които ще бъдат дарени в интерес на Опръстенителния орнитологичен лагер в Дуранкулак, предан на проучването и опазването на птичето биоразнообразие - план на НПМ-БАН, ИБЕИ-БАН, СДП " Балкани ", Фондация ЛЬО Балкан и господин Патрик Бергкамп. Усилията за набиране на средства за самодейността не престават и след края на надпреварата - 50% от средствата от продажбата на забрадка Buff със специфичен дизайн, отдаден на идеята, ще бъдат превеждани по сметката на плана. Допълнително ентусиазъм и стъпка бе изработването на канчета и магнити с красивата визия на акцията, дело на художничката София Попйорданова, които дружно с лимитирания Buff ще бъдат предлагани в магазини Стената и онлайн магазина на Национален природонаучен музей.

В издание 11 Байк и рън за Чепън разгласи своята поддръжка и за световната акция на “Розов октомври ” в битка с рака на гърдата, която предизвиква хората да спортуват като записват двигателната си интензивност в особено приложение. С помощта на интензивното присъединяване от родна страна, България към този момент държи първото място всред 23 държави-участници в акцията.

Тази година атрактивна част от надпреварата стана дисциплината E-байк 44 км, подкрепена от Е-колело, а детското съревнование записва посещаемост от близо 90 деца, чието раздвижване огласяше региона към площада на Драгоман, където разполагаем на най-малките бе и атрактивна въжена градина.

Организаторите от магазини “Стената ” изричат своите благодарности на всички сътрудници, с помощта на които събитието се реализира по най-хубавия метод: в помощ на маркировката влезе високопроходимият автомобил Subaru Forester, БДЖ осигуриха както всяка година вагон за безвъзмезден транспорт на колела, Epic Bike Shop даде ремонтни услуги, Karcher България даде профилирани водоструйки в услуга на всички искащи да измият колелата си, както и награди за призьорите. За първи път бе направена групова застраховка на всички участници с помощта на Parana.

Ясна е към този момент датата за идващото издание - през 2023 година Байк и рън за Чепън ще се организира за 12-ти път на 29 април, с което конкуренцията се завръща в истинския си пролетен формат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР