Близо 60 външни министри от целия свят участваха в събитие

...
Близо 60 външни министри от целия свят участваха в събитие
Коментари Харесай

България влезе в нов Алианс за многостранно сътрудничество

Близо 60 външни министри от целия свят участваха в събитие в Организация на обединените нации, на което бе основан Алианс за мултилатерализъм*. Той ще работи по няколко тематични посоки – киберсигурност, климат, сигурност и битка със смъртоносните самостоятелни оръжия, към които се числят и дроновете, заяви БГНЕС.
Целта на самодейността на Германия и Франция е да се сътвори мрежа от сходно мислещи страни, който да работят взаимно за укрепването на полезностите на Организация на обединените нации и на справедливото съдействие, учредено на избрани правила, правила и полезности като демокрацията, свободата, спазването на правата на индивида, върховенството на закона, оповестява БГНЕС. Алиансът за мултилатерализъм е открит за присъединение за всички страни, които имат вяра в многостранността.

Към момента не се възнамерява основаването на нова организация или одобряването на нов формат за дискусии; акцент се слага върху поддръжката за Организация на обединените нации „ като значим международен мотор на многостранността. “

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също бе част от събитието оповестяват от министерството на външните работи.

===

*Мултилатерализъм - правилото за създаване на връзките сред страните въз основа на механизма на многостранните съглашения, допускащ на всяка страна да се употребява с привилегии в връзките с всички сътрудници. Речник на бизнес термините. Акад. PV. 2001.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР