Близо 60 служители на Община Стара Загора се включиха днес

...
Близо 60 служители на Община Стара Загора се включиха днес
Коментари Харесай

Общински служители спретнаха масивна оборка и освежиха кът за отдих в Стара Загора

Близо 60 чиновници на Община Стара Загора се включиха през днешния ден в акцията, отдадена на националната акция „ Да почистим България дружно “.

Оборката на зелени площи и пътеки изнай-красивия парк в града – „ Митрополит Методий Кусев “ събра десетки чували с пластмасови чашки, опаковки от сладкиши и снаксове, безчет угарки от цигари,хартийки и непотребни движимости, мокри кърпички изхвърлени в природата. Поведени от зам.-кмета Красимира Чахова, едната група се насочи към Аязмото и алеите над Зоопарка. Чувалите бяха събрани и оставени на комфортно място, с цел да бъдат извозени от компанията, която се грижи за чистотата в града.

Другата група се събра край едно от емблематичните места в различен старозагорски парк – Стария чинар. Беседките и пейките получиха освежителна багра. Пространството, което притегля дребни и огромни за раздумка и пикник, бе почистено. Събраните десетки балони, опаковки от хранителни артикули, конфети и посуда за еднократно прилагане, припомнят, че е належащо да се грижим за околната среда и след специфичните мотиви, които имаме опция да честваме навън.

Звено „ Озеленяване и комунални действия “ и профилирана група към него за поддържане на паркова мебел поеха ангажимент да се погрижат поетапно за възстановяване на положението ина останалите скамейки в региона. Община Стара Загора Получи подаяние и поддръжка за самодейността от две старозагорски компании – „ АтеПласт “, профилирана в произвеждане на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за промишлеността, както и „ Багира “ – механически хипермаркети.

Необходимите материали за ободряване на разнообразни детайли от площадки и паркови зони, както и торби и ръкавици, ще бъдат обезпечени и за националната акция. Тя ще съедини старания на дребни и огромни, в съботния 17-ти септември.

От Министерството на околната среда и водите, посредством Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната (ПУДООС), също бяха доставени консумативи. Във фейсбук страницата(), основана особено за СтараЗагора, може да намерите детайлности за локациите, където ще бъдат разполагаем в утрешния ден ръкавици и чували. 

Кампанията „ Да почистим България дружно ” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа самодейност у нас, която цели да построи социална сензитивност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дълготраен проект. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР