Близо 60 събития ще бъдат организирани за гостите на 39-ото

...
Близо 60 събития ще бъдат организирани за гостите на 39-ото
Коментари Харесай

Близо 60 събития ще има на тазгодишната Аполония, съобщи директорът на фестивала

Близо 60 събития ще бъдат проведени за гостите на 39-ото издание на фестивала за изкуство и просвета „ Аполония “ в Созопол. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria Маргарита Димитрова, шеф на Фондация „ Аполония “. Събитието ще се организира от 28 август до 5 септември, в това число.

„ Ще могат да се видят прелестни неща – дали ще бъде кино, дали спектакъл, дали концерти – типичен, поп, рок, джаз, дали литература. Тази година литературата е с доста мощен акцент. Ще има и разнообразни изложения, всичко, което е наречено просвета и изкуство, участва при нас “, описа още Димитрова.

Тя заяви още, че на 3 септември писателят Георги Господинов, притежател на тазгодишната влиятелна премия „ Букър “, ще се срещне със свои читатели в Созопол и ще опише за творчеството си.

За първи път у нас ще бъде и друга забележителна писателка и проверяваща журналистка от Беларус - Светлана Алексиевич, която през 2015 година получава и Нобелова премия за литература. „ Тя ще може да показа прекарванията си, ще опише свои страсти и за актуалните политически събития “, показа Маргарита Димитрова.

На „ Аполония “ ще бъдат прожектирани и най-новите български ленти - „ Добрият водач “ с Малин Кръсетв и Геро, Васил “, „ Чалга “ и други

Ще бъдат играни и представленията „ Великденско вино “ с Владо Пенев, постановките на спектакъл 199, на Пазарджишкия спектакъл, на Младежкия спектакъл, Сатиричният и други

Цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР