Близо 60% от населението на Япония не иска в страната

...
Близо 60% от населението на Япония не иска в страната
Коментари Харесай

Повече от половината японци искат отмяна на Олимпийските игри в страната

Близо 60% от популацията на Япония не желае в страната да се организират олимпийски игри. Проучването е на организация " Yomiuri Shimbun " и е извършено през миналия уикенд (8-9 май).

32-ите летни олимпийски игри трябваше да се проведат в Токио през 2020 година, само че бяха отсрочени с 12 месеца поради пандемията от ковид. Новата дата за откриването е 23 юли 2021 година

Снимка: Getty Images

Местните обаче не са оптимисти, че подобен огромен състезателен конгрес би трябвало да се състои най-много поради ковид. Те се опасяват от систематизиране на болестта при идване на спортисти, фенове и делегации.

Останалите 40% от интервюираните одобряват провеждането на Игрите, само че при прецизни правила и даже единствено, в случай че по трибуните на оборудванията няма аудитория.

От Международния олимпийски комитет бяха безапелационни, че форумът ще се състои и няма аргументи за терзание. По последни информации, спортните събития няма да могат да бъдат следени от почитатели, пристигнали дни преди тях, а единствено от локалните поданици. При това от Комитета дефинираха като сполучливи проведените квалификации.

Отмяната на Олимпийските игри би била последвана от големи парични загуби за страната, както и за спонсорите. Евентуалната сума е над 23 милиарда $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР