Близо 60 на сто от пациентите, хоспитализирани с , изпитват

...
Близо 60 на сто от пациентите, хоспитализирани с , изпитват
Коментари Харесай

Над половината хоспитализирани с коронавирус изпитват симптоми 6 месеца по-късно

Близо 60 на 100 от пациентите, приети в болница с, изпитват най-малко един от признаците на инфекцията шест месеца след заразяване. Най-честите недоволства са от отмалялост, болки в мускулите и ставите, затруднено дишане, проблеми със съня. Това откри френско проучване, представено от.
Изследването е извършено измежду 1137 души от експерти от Френския народен институт по опазване на здравето и медицински проучвания ИНСЕРМ. Една четвърт от пациентите се оплакват от " три и повече признака " шест месеца след инфекцията. При 2 на 100 от изследваните се наложило още веднъж да бъдат настанени за болнично лекуване.
 Проучване: 30% от преболедувалите COVID-19 страдат от психологични разстройства Проучване: 30% от преболедувалите COVID-19 страдат от психологични разстройства
Всеки трети от излекуваните от COVID-19 е бил диагностициран с неврологично или психическо разстройство до шест месеца след възстановяв...
Учените са следили " връзка сред първичната тежест на заболяването и дълготрайността при изявата на признаците ". Наличието на най-малко три признака шест месеца след заразяване е " по-обичайна при хора, чието заболяване е наложило престой в интензивно поделение спрямо пациенти, които са били приети в болница в общи отделения и с множеството пациенти със признаци ", показват създателите на проучването. 125 души от обхванатите от проучването не са били в положение да се върнат на работа шест месеца след преболедуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР