Близо 60 литра е падналият дъжд за по-малко от час

...
Близо 60 литра е падналият дъжд за по-малко от час
Коментари Харесай

Котел след пороя: Наводнени жилища, преляла река и евакуация

Близо 60 литра е падналият дъжд за по-малко от час в Котел и обитаемоте места от общината.

Там бе оповестено бедствено състояние. Реката е преляла в кв. „ Изток “. Наводнени са жилищни парцели и дворове на 10 улици. Приземни и първи етажи на къщи са били във вода от 50 до 60-80 см.

Обитателите на някои от парцелите са евакуирани. Наводнени са дирекцията на музеите в града, както и заведение на пл. „ Възраждане “. Сигнал за вреди е подаден и за ел. подстанцията до бензиностанция „ Петрол “ в Котел.

В котленското с. Тича река Луда Камчия е преляла през дигата и е засегнала частни жилищни и дворни парцели на три улици. Кметът на селото е съумял да изтегля собственичка на парцел, блокирана от водите на придошлата река.

Общинският спешен щаб стартира оглед и прави оценка на вредите. Екипи на пожарната работа в града правят отводнителни мероприятия.

От Областното пътно ръководство осведомиха, че са получени сигнали за паднали дървета и пречупени клони по пътищата от републиканската мрежа – в сектора сред сливенските села Трапоклово и Горон Александрово, в региона на с. Пъдарево, на Селиминовския разклон и други места. Участъците са почистени.

В предиобедните часове проблеми с електрическото зареждането са получени от няколко обитаеми места в община Твърдица. По информация от „ Електроразпределение – Юг “ зареждането е възобновено. Към момента без ток са две улици и прилежащи на тях пресечки в един от кварталите на Твърдица. Аварии има и в седем новозагорски села.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР