Близо 60 хиляди седмокласници се очаква да се явят на

...
Близо 60 хиляди седмокласници се очаква да се явят на
Коментари Харесай

Близо 60 хиляди седмокласници се явяват на външното оценяване по български език и литература

Близо 60 хиляди седмокласници се чака да се явят на днешното Националното външно оценяване по български език и литература.

Изпитът ще се организира в 6 900 зали на над 1700 учебни заведения в страната при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Той стартира в 9 часа и е с дълготрайност 150 минути.

В образователните заведения учениците би трябвало да бъдат най-късно в 8,30 часа.

Външното оценяване по български език и литература се състои от два модула - първият дълготрайност 60 минути, а вторият - 90 минути. Знанията на седмокласниците ще се ревизират посредством тест с общо 26 задания.

При идването си в образователните заведения учениците би трябвало да носят със себе си документ за идентичност, служебна записка за допускане до външното оценяване, химикал, пишещ с черен цвят, защитна маска или шлем, както и транспарантен плик за запазване на връхни облекла и обемен персонален багаж. На влизане в учебните здания ръцете им ще бъдат дезинфекцирани.

Няма да се позволяват скупчвания на възпитаници на едно място, дистанцията сред тях на двора, в коридорите и в изпитните зали би трябвало да бъде не по-малко от метър и половина. В учебните заведения, в които на изпит се явяват над 100 възпитаници, влизането ще става през два входа при съществуване на такива.

Температурата на ще бъдат за измервана при съществуване на грипоподобни признаци. Ако по време на изпита възпитаник се почувства зле, ще бъде преместван в обособена стая. Болни възпитаници няма да бъдат допускани до изпита.

Заради отдалеченото образование отпадна образователен материал - комплицирано съставно и комплицирано смесено изречение, " Бай Ганьо пътува ", "Неразделни ", "Заточеници ", "По беритба, "По жицата ".

На 17 юни е Националното външно оценяване по математика.

Резултатите от външното оценяване ще станат ясни до 29 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР