Близо 60 френски актьори и други видни личности осъдиха линчуването

...
Близо 60 френски актьори и други видни личности осъдиха линчуването
Коментари Харесай

Над 60 знаменитости защитиха Жерар Депардийо

Близо 60 френски артисти и други видни персони осъдиха " линчуването " на опозорената кино легенда Жерар Депардийо, който е упрекнат в обезчестяване и против който са отправени и други обвинявания в полово посягане.


В отворено писмо, подписано от английската актриса Шарлот Рамплинг, някогашната първа дама на Франция и певица Карла Бруни и някогашната партньорка на Депардийо, актрисата Карол Буке, се твърди, че звездата е жертва на " поток от ненавист ".

" Жерар Депардийо е може би най-великият от всички артисти ", се споделя още в писмото, оповестено във френския вестник Le Figaro на Коледа.

Депардийо, който се е снимал допълнително от 200 кино лентата и телевизионни сериали, е упрекнат в обезчестяване през 2020 година и в полов тормоз и посягане от повече от дузина дами.

Въпреки че няма правосъдно решение против него, през последните дни мнозина побързаха да се дистанцират от артиста.

В писмото поддръжниците му пишат: " Не можем повече да мълчим пред линча, на който е подложен ".

В писмото се споделя, че Депардийо е нападнат " в прорез с презумпцията за непорочност, от която би се употребил, както всички останали, в случай че не беше колосът в киното, който е ".

Депардийо - който в сряда навършва 75 години - назова подписалите писмото " смели ".

" Смятам, че писмото е прелестно ", сподели той по телефона пред телевизионния канал RTL.

Депардийо признава, че писмото му е било показано преди публикуването му, само че упорства, че не го е изискал. Той съобщи, че редица персони са отказали да го подпишат.

" Когато хората нападат Жерар Депардийо по този метод, те нападат изкуството ", се споделя в писмото.

" Франция му дължи толкоз доста. Киното и театърът не могат да се оправят без неговата неповторима и невероятна персона ", обявиха звездите.

" Никой не може да изтрие незаличимия отпечатък на неговото творчество върху нашето време ", се споделя още в писмото.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Депардийо е станал обект на " лов на вещици ", а фамилията му осъди " невижданият скрит план " против него.

Активисти за правата на индивида осъдиха мненията на Макрон като " засегнатост " за всички дами, които са претърпели полово принуждение.

Писмото от 25 декември, озаглавено " Не заличавайте Жерар Депардийо ", провокира следващата вълна от отвращение.

Лоран Бойе, създател на Les Papillons, група, която се бори против насилието над деца, съобщи, че писмото е " непристойно " и добави, че организацията се отхвърля от един от подписалите го, артиста Пиер Ришар, като собствен дипломат.

" Ние сме и постоянно ще бъдем на страната на жертвите ", сподели Бойе.

Ан-Сесил Мейлферт, началник на Фондацията на дамите, съобщи пред Агенция Франс Прес, че " никой не е над закона ", а активистката Емануел Данкур от групата " MeTooMedias " съобщи, че е " натъжена " и " ужасена " от писмото.

Но тя означи, че схваща за какво приятелите на Депардийо са почувствали, че би трябвало да го защитят./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР