Близо 60 000 фиданки от различни дървесни видове е предоставило

...
Близо 60 000 фиданки от различни дървесни видове е предоставило
Коментари Харесай

Северозападно държавно предприятие - Враца дари 60 000 фиданки за залесяване с благотворителна цел

Близо 60 000 фиданки от разнообразни дървесни типове е предоставило безплатно за акция по залесяване в учебни заведения, детски градини и общини на територията на цялата страна "Северозападно държавно дружество " - Враца. Даренията са част от към този момент утвърдила се традиция, основана в партньортво с неправителствената доброволческа организация Фондация „ 77 “. Кампанията започва през 2017 година и продължава и все още, като единствено през тази година предприятието е предоставило 32 800 фиданки.
От тях 17 000 са дръвчетата, безплатно предоставени от Държавното горско стопанство в Берковица, а от ДГС Годеч дават за акцията през тази година 6000 дръвчета. Държавното горско стопанство в Лесидрен дава общо 18 000 броя семенищни фиданки от цер, като към този момент е дарило първите 9 800 броя. Фиданките са създадени от семена в горския разсадник „ Подене “ към предприятието в село Сопот. Предстои изваждането и даването и на останалите 8 200 фиданки.
Дарителската активност на предприятието и неговите структури е част от огромна залесителска акция в съдействие с неправителствената организация. Обезпечаването на активността по нея е включено в програмата за залесяване на държавното дружество, като семената за производството на фиданките на другите типове дръвчета са създадени от семенен материал, възложен от горската семепроизводствена база на предприятието.
Дръвчетата се засаждат от доброволци на територията на цялата страна, като задачата е да се подкрепи естествения развой на възобновяване на горското благосъстояние и да се облагороди средата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР