Близо 6 милиарда дози от ваксини срещу COVID-19 са поставени

...
Близо 6 милиарда дози от ваксини срещу COVID-19 са поставени
Коментари Харесай

Близо 6 милиарда ваксини са поставени по света

Близо 6 милиарда дози от ваксини против COVID-19 са сложени в 184 страни.Въпреки огромното число процесът по имунизация продължава с неравномерна скорост по света, заяви през днешния ден организация Блумбърг, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Общо са били сложени над 5,95 милиарда дози. Това е задоволително за цялостната имунизация на 38,7 % от международното население. Средната степен на имунизация сега е 33,1 милиона дози дневно. Ако тези темпове продължат, ще бъдат нужни още шест месеца за имунизирането на 75 % от популацията ", съобщи Блумбърг.

Агенцията акцентира, че "в страните и районите с високи приходи имунизацията протича 20 пъти по-бързо, в сравнение с в районите с ниски приходи ". "От началото на имунизационната акция страните започнаха да се сблъскват с неравномерен достъп до ваксини. До март тази година в редица африкански страни не беше постъпила нито една партида ваксини ", отбелязва организацията.

Блумбърг пресмята, че в Съединени американски щати са били сложени 386 милиона дози. В Испания изцяло имунизирани са 77 % от жителите. Във Франция - 72,7 %, в Италия - 67,9 %, във Англия - 66,5 %, в Германия - 63 %, в Израел - 61,6 %. В същото време в Демократична република Конго и Йемен изцяло имунизираните са по-малко от 0,1 %, в Чад и Южен Судан - 0,1 %, в Бенин и Хаити - 0,2 %. В Русия са сложени 87,8 милиона дози, а изцяло имунизирани са 27,6 % от популацията.

Според организацията специалистите считат, че с цел да се върне животът на планетата към естественото, би трябвало да бъдат имунизирани към 75 % от популацията. Според данни на университета "Джонс Хопкинс " от началото на коронавирусната пандемия по света с вируса са се заразили 228,6 милиона души, а 4,69 милиона са умряли от коронавирус.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР