Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу разпространението на

...
Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу разпространението на
Коментари Харесай

580 са арестуваните при акцията срещу разпространението на дрога

Близо 580 индивида са задържани при акцията против разпространяването на опиати, която стартира на 7 декември. Образувани са 470 досъдебни производства, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Вчера стигнахме високо в една такава незаконна верига, сподели във връзка случая в Джулюница вътрешният министър Иван Демерджиев и уточни, че тази акция е резултат от взаимната акция с прокуратурата.

По думите му взаимоотношението с прокуратурата е все по-добро. При акцията са арестувани близо 200 кг марихуана, което се равнява на към 200 хиляди дози. „ Държавата би трябвало да е безкомпромисна в битката с престъпността, в случай че желаеме да осигурим сигурност и успокоение. Тази злина доби съществени размери ”, сподели министърът.

В рамките на акцията в страната са тествани към три хиляди учебни региони, уточни основният секретар Петър Тодоров.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че единствено общите старания могат да дадат позитивни резултати. Той сподели, че децата, които продават опиати в учебните заведения, също са жертви. Сарафов акцентира отличните старания сред двете институции. „ За страдание, известно време имаше вакуум във взаимоотношението, този вакуум даде отрицателни резултати и в този момент започваме да възвръщаме взаимоотношението, разговора и общите старания дават в действителност отличен резултат ”, уточни той. По думите му това, което е открито от общата акция, която и сега продължава, е, че от ден на ден дилъри стават възпитаници. „ Тези възпитаници, тези дилъри са освен причинители, те са и жертви ”, сподели още Сарафов и посочи, че в акцията в Джулюница дилърът е бил 16-годишен възпитаник.

Той съобщи, че фактически напорът на мигранти е в действителност злополучие за нас и би трябвало да се работи точно по линия на каналджиите, които са същинските закононарушения, а не мигрантите, които търсят по-добър живот в България или в страните от Западна Европа. По думите му генезисът на тези закононарушения е отвън нашата страна и тя е единствено директна точка на прекосяването на мигрантите. Сарафов поздрави концепцията Министерство на вътрешните работи да работи взаимно с турските управляващи. „ Ние би трябвало да обезвреждаме каналджиите в нашата страна, а не да гоним мигрантите ”, заключи той.

В неделя Демерджиев още веднъж ще е в Турция, където диалозите ще са в посока противопоставяне на каналджийството.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР