Близо 58 милиона лева от европейски проекти са били използвани

...
Близо 58 милиона лева от европейски проекти са били използвани
Коментари Харесай

Събев дава НКЖИ на прокуратурата за раздадени 58 млн. лева за заплати

Близо 58 милиона лв. от европейски планове са били употребявани от Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) за непозволено разпределяне на заплати, твърди министърът на превоза Николай Събев.

В Нова Загора, където беше на публично разискване за ориста на постройката на жп гарата в града, той сподели, че разкритията са вследствие на разпоредена от него инспекция, чиито резултати ще бъдат предадени на прокуратурата.

" Незабавно! В Европрокуратурата също. Незабавно! Това са 58 милиона, това са доста пари " , сподели Събев, представен от БНР.

От информацията не излиза наяве за какъв интервал са раздадени тези 58 млн. лева и в каква тъкмо е нередността. Съгласно европравилата по всеки един план има планувани средства за хонорари на екипа, който го ръководи.

Събев уточни, че нарочна инспекция на Министерство на превоза от декември до в този момент е посочила, че има редица нередности по ремонтите и осъществяването на периодите на плановете в превоза.

" Имаме много забавени прави, периоди. Проектите ни не са в положително положение, тяхната подготвеност не е добра ", сподели още Събев. Той добави, че инспекцията се натъква на голям брой пречки, само че даде обещание да я докара до край.

" Ще потърсим сметка за всеки един, който е нарушил ползите на страната и обществото ", закани се транспортният министър. Той даде обещание резултати от инспекцията да бъдат оповестени на специфична конференция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР